Filters-Adey-MagnaCleanse-Complete-Solution-Kit-MACK01_A6457_180855_00

Jarenlang vakmanschap in het reinigen van verwarming- en gekoeld waterinstallaties

Al jaren kunt u rekenen op onze expertise op het gebied van reiniging van alle typen verwarming- en gekoeld waterinstallaties. 

Power Flushing Pro is de Pro afdeling geheel ingericht om optimale systeemwaterwaardes te behalen bij utiliteits- en industriële installaties voor verwaming en koeling.

Stappenplan reinigen installatie:

Analyse

Filteren

Reinigen

Onderhoud

Analyse​

Om op de juiste wijze uw installatie te reinigen, is het van groot belang dat het op voorhand duidelijk is wat er in uw installatie gebeurt.

In de huidige cv-installaties worden meerdere metalen gebruikt.

Als er bijvoorbeeld aluminium en roestvast-staal in uw installatie is gebruikt, zullen de sulfaten en chloriden in het water voor corrosie zorgen.

Doormiddel van een analyse kan bepaald worden wat de waardes zijn en met welk middel de installatie gereinigd dient te worden.

De analyse die van het systeem water wordt genomen zal alle relevante parameters beoordelen.

Filteren

Is uw cv-installatie vervuild dan zullen wij een magneet/vuilfilter installeren. Samen met waterbehandeling wordt de vervuiling losgemaakt in de installatie en zal door het filter worden opgevangen.

Reinigen

Doorspoelen is een vindingrijke manier om het slib, corrosie en vervuiling dat zich in de loop van de tijd in uw cv-installatie ophoopt, te verwijderen. 

Zonder uw centrale verwarmingsysteem door te spoelen, bouwt dit slib zich geleidelijk op, waardoor verstoppingen in de leidingen ontstaan, en als gevolg daarvan beginnen ze te corroderen, waardoor de tijd die uw boiler nodig heeft om water en radiatoren te verwarmen langer wordt.

Uw ketel zal afnemen in energie-efficiëntie en prestaties. Dit verhoogt op zijn beurt uw energierekening en maakt deze inefficiënt.

Het slib (zwart magnetiet) en corrosieresten in de leidingen en radiatoren kunnen nog steeds in uw nieuwe ketel terechtkomen en het rendement verlagen. Veel fabrikanten voeren nu tests uit om ervoor te zorgen dat systemen zijn doorgespoeld. De garantie wordt ongeldig verklaard als een systeem de test niet doorstaat.

Na montage van het filter en de toepassing van de waterbehandeling wordt de installatie gespoeld. Tijdens het spoelen wordt alle vervuiling die nog aanwezig was verwijderd. Na het spoelen wordt de installatie weer in bedrijf genomen met de juiste hoeveelheid inhibitoren om de installatie in de toekomst vrij te houden van corrosie en vervuiling.

Onderhoud

Als de cv-installatie in topconditie verkeerd dan willen wij dit ook zo houden. Door regelmatig het cv-water te controleren en het filter te reinigen zullen de prestaties van uw installatie optimaal blijven.

VSN is de specialist in het onderhouden van utiliteits- en industrie verwarming- en gekoeld waterinstallaties.

Wij bieden onderhoudscontracten aan om het systeem water in top conditie te houden. 

De juiste materialen zijn van essentieel belang

Om de cv-installatie in topconditie te krijgen en houden heeft u de juiste materialen nodig.

Magneet filters klein voor de woning maar ook grote filters tot 8″ duims voor de Utiliteit en Industrie kunt u in onze webshop vinden.

Cleaners om de cv-installatie te reinigen of inhibitoren om de cv-installatie te beschermen vindt u in de webshop onder waterbehandeling.

Voor de professional verkopen wij ook spoelpompen. Wij kunnen u opleiden in hoe deze te gebruiken.

Neem een kijkje op Vloerverwarmingkwaliteit.nl

 

Magnacleanse-Technology-Kit-765x780

Offerte op maat?

Wilt u een afspraak of offerte op maat? Neem gerust contact met ons op.


Wij werken in heel Nederland en België.

Behoud van uw installatie

Om de installatie na reiniging en inregelen optimaal te laten functioneren zullen wij een magneetfilter en een ontluchter/ ontgassers monteren en zo nodig waterbehandeling toepassen.

De installatie kunnen wij periodiek voor u controleren om eventuele nieuwe vervuiling en corrosie voor te zijn.