Wilfred de Regt

Over Power Flushing Pro

Met ‘onderhoudswerkzaamheden’ kwamen wij steeds vaker installaties tegen die defecten en lekkages vertoonde die waren ontstaan door vervuiling en corrosie.

Als team zijn wij ons gaan verdiepen in de oorzaak hiervan en kwamen tot de conclusie dat de robuste cv-installaties die in de jaren ’70 en daarvoor werden gebouwd niet veel meer voorkwamen.

De orginele installaties bestonden niet meer door uitbreiding van de installatie, of vervanging van warmte afdracht componenten.

Doordat de installatie niet meer robust is ontstaat er zuurstof toetreding, hierdoor zal onvermijdelijk corrosie ontstaan.

In de loop der jaren zijn de installaties energiezuiniger gemaakt, daarbij zijn de buisdiameters verkleind, pompen licht magnetisch geworden en wisselaars efficienter gemaakt, maar daardoor wel een kleinere doorlaat hebben, wat weer verstoppingen tot gevolg heeft. Het materiaal is veranderd, van dikwandig naar o.a. kunststof en temperaturen zijn verlaagt.

Noodzaak om installaties te reinigen

Wij realiseerden ons de noodzaak om een ‘installatie te reinigen’ en zijn op zoek gegaan naar de bestaande methodes. Deze hebben wij in het Verenigd Koninkrijk gevonden. In het Verenigd Koninkrijk zijn nagenoeg alle cv-installaties open systemen waar constante zuurstof toetreding is. Na een opleiding in 2003 in het Verenigd Koninkrijk zijn wij deze methodes gaan toepassen in Nederland. Al snel bleek dat de methodes die daar gebruikt werden niet geheel toegepast konden worden op onze installaties.

Door veel te experimenteren hebben wij verschillende spoel- en reinigingsmethodes ontwikkeld om in elke situatie tot de beste resultaten te komen. Bovendien werken wij altijd no cure no pay. Zo bent u er zeker van dat u niet voor niets betaalt.

Sinds 2003

Power Flushing Pro als uw specialist

In April 2020 hebben wij besloten om een aparte afdeling binnen ons bedrijf te maken die zich geheel richt op utiliteit en ‘industriele installaties’ door de onstane vraag na de ‘Isso Publicatie 13 van oktober 2019.’ 

Met deze aparte afdeling kunnen wij u ook meerjarig onderhoud aanbieden om de installatie na reiniging in topconditie te houden.